Скочи на садржај

Зашто прочитати ову причу?

21 децембра, 2012

latinica na dnu strane..

Зато што живите у граду. Зато што живите на тржишту. Зато што данашња економија не почива на директној на размени добара. Зато што се роба купује новцем. Зато што је стан роба, најскупља роба коју ћете купити у животу. Зато што новац за стан немате. Зато што најмање половину новца који зарадите дајете за стан. Зато што вам мало новца остаје да купите и све оно друго што вам треба у животу. Зато што се и даље надате свом дому.

plata rata stan Beograd zasto citati price 3

Зато што о роби коју купујете морате да знате више. Зато што није важно само где се роба налази и која јој је цена. Зато што је важан квалитет робе. Зато што је важно колико ће вас дуго роба служити. Зато што је важно трајање вредности робе. Зато што је важно да разумете шта чини робу и како она настаје. Зато што је важно да знате како настаје цена робе. Зато што је важно да размишљате о томе да ли цена робе може бити повољнија.

Зато што сте ви тржиште. Зато што ви производите све што тржиште има да понуди. Зато што ви купујете све што тржиште има да понуди. Зато што тржиштем управљају они које ви изаберете. Зато што имате право гласа. Зато што економија без вас не постоји. Зато што град без вас не постоји. Зато што држава без вас не постоји.

Зато што се и даље надате бољем граду. Зато што се и даље надате бољој држави. Зато што се и даље надате бољем животу.

Одговорни ће увек причати оно што желимо да чујемо. Зато ће се увек трудити да знамо за мање да не бисмо тражили више. Докле год им тражимо само паркинг место, понекад вртић и, ако може, кров над главом, а, ако не може сад, ма нема везе, биће, они ће нам само толико и причати, тек понекад и пружити – ситнице. Морамо научити шта је то више, да бисмо више и могли тражити. Зато треба прочитати ову причу.

___________________________________________________________________________

Zašto pročitati ovu priču?

Zato što živite u gradu. Zato što živite na tržištu. Zato što današnja ekonomija ne počiva na direktnoj na razmeni dobara. Zato što se roba kupuje novcem. Zato što je stan roba, najskuplja roba koju ćete kupiti u životu. Zato što novac za stan nemate. Zato što najmanje polovinu novca koji zaradite dajete za stan. Zato što vam malo novca ostaje da kupite i sve ono drugo što vam treba u životu. Zato što se i dalje nadate svom domu.

Zato što o robi koju kupujete morate da znate više. Zato što nije važno samo gde se roba nalazi i koja joj je cena. Zato što je važan kvalitet robe. Zato što je važno koliko će vas dugo roba služiti. Zato što je važno trajanje vrednosti robe. Zato što je važno da razumete šta čini robu i kako ona nastaje. Zato što je važno da znate kako nastaje cena robe. Zato što je važno da razmišljate o tome da li cena robe može biti povoljnija.

Zato što ste vi tržište. Zato što vi proizvodite sve što tržište ima da ponudi. Zato što vi kupujete sve što tržište ima da ponudi. Zato što tržištem upravljaju oni koje vi izaberete. Zato što imate pravo glasa. Zato što ekonomija bez vas ne postoji. Zato što grad bez vas ne postoji. Zato što država bez vas ne postoji.

Zato što se i dalje nadate boljem gradu. Zato što se i dalje nadate boljoj državi. Zato što se i dalje nadate boljem životu.

Odgovorni će uvek pričati ono što želimo da čujemo. Zato će se uvek truditi da znamo za manje da ne bismo tražili više. Dokle god im tražimo samo parking mesto, ponekad vrtić i, ako može, krov nad glavom, a, ako ne može sad, ma nema veze, biće, oni će nam samo toliko i pričati, tek ponekad i pružiti – sitnice. Moramo naučiti šta je to više, da bismo više i mogli tražiti. Zato treba pročitati ovu priču.

Пошаљите питање, коментар или поруку (неће бити одмах видљиво на сајту)